Dudice Goldi

Dudica Goldi – naravna oblika

5.90 

DUDICE GOLDI – naravno mehke

Visoka kakovost naravnega kavčuka daje dojenčkom občutek bližine kože in deluje nanje pomirjujoče. Pri izbiri dudic se moramo zavedati, da imajo le-te še posebej intenziven stik z občutljivo, pronicljivo sluznico v ustih dojenčka. Zato so zahteve pri dudah še posebej visoke: njihova varnost, da so brez škodljivih strupenih snovi in alergenov, njihove fiziološke oblike in higiena.

Pobriši izbiro
Šifra: GLD-1 Kategorija:

Opis

Zakaj so dudice Goldi cele iz kavčuka?

Naravni kavčuk je odlična podlaga za higieno, saj na njem ne morejo nastajati in rasti bakterije in mikrobi. Posebej priporočljiv je naravni kavčuk za dojenčke, ki jim že rastejo ali že imajo zobe. Le-ti dudice radi grizljajo in tako velikokrat pogoltnejo silikonske umetne dele preostalih dud, kar je zelo škodljivo. Dudice Goldi pa so v celoti izdelane iz naravne gume in ne ogrožajo otrokovega zdravja.

Zakaj je pomembna ravna oblika držala cuclja?

Ravna oblika držala cuclja igra pomembno pri svobodi gibanja ustnic in obraznih mišic. Imejte v mislih, da priljubljene dizajnerske dudice, ki imajo ukrivljeno, togo držalo, preprečuje naravno gibanje ustnic in obraznih mišic.To povzroči, da postanejo te mišice mlahave in toge in da imajo negativen vpliv na učenje dihanja skozi usta, kar je zelo pomembno v kasnejšem obdobju, ko so otroci npr. prehlajeni ali imajo težave s sinusi.

Prednosti dudic Goldi:
  • Izdelane so iz 100% naravnega kavčuka, ki je nežen do otroškega obraza in ne pušča otišancev na koži.
  • So higienične, iz enega kosa ter nimajo nobenih razpok, kjer bi se lahko nabirale bakterije.
  • Mehek in naraven material preprečuje nastajanje vakuuma okoli ust.
  • Ergonomična oblika zagotavlja dovolj prostora za nosek in bradico.
  • Brez PVC-ja, BPA-ja, umetnih barvil, kemikalij, parabenov ali umetnih sestavin za mehčanje.
  • Izdelane so v skladu z evropskim varnostnim standardom – EN1400.

dudica-goldi-prsi-oblikaSesalni refleks in potreba po sesanju sta dojenčkom prirojena in življenjsko pomembna. Brez teh prirojenih navad bi novorojenčki stradali. Poleg tega ima sesanje za dojenčka še druge pomene in sicer deluje nanj pomirjujoče in sproščujoče.

Za matere, ki dojijo, in katerih otrok ima veliko potrebo po sesanju, lahko postane dojenje in sesanje stresno in bremenilno. Zato so priporočljive stekleničke Mimijumi, ki mamice razbremenijo in hkrati se dojenček ne odvadi dojenja in pa dudice Goldi z naravno obliko, ki ne povzročajo sesalne zmede.

dudica-goldi-prikaz

Katera oblika cuclja je prava?

Dudice Goldi so v veliko pomoč pri zadovoljitvi fizične potrebe sesanja in preprečevanju slabega razvoja zob, neba in čeljusti zaradi sesanja palca. Pri izbiri dudic morajo imeti prednost dudice z naravno simetrično obliko, saj so imitacije materine bradavičke in tako skrbijo za naraven razvoj otroka in pomagajo pri preprečevanju zmede pri sesanju.

Poševnica na koncu cuclja (oblika čeljusti) povzroča, da zdrsne jezik pod njo, kar povzroči pritisk naprej in slabo vpliva na sesanje pri dojenju. Približno 80 % otrok imajo navado, da dudo v ustih obrnejo in jo napačno uporabljajo.

Vse te ugotovitve pa so vplivale na to, da babice in pediatri mamicam priporočajo uporabo dud z ravnim držalom in pa z naravno obliko, ki je lahko okrogla ali ovalna, saj imajo tudi mamice različne oblike bradavic. Goldi ima za vsako starost pravo velikost in obliko dude oz. cuclja.

NARAVNA OBLIKA

dudica-goldi-naravna

NARAVNA OBLIKA OVAL

dudica-goldi-ovalna

ORTOPEDSKA DUDA ZA ČELJUST

dudica-goldi-ortopedska

Čiščenje in uporaba

Po vsaki uporabi sperite dudice Goldi pod hladno vodo. Lahko jih tudi prekuhate v vodi, vendar ne dlje kot 2 minuti. Shranjujte dudice v za to namenjenih škatlicah in jih ne izpostavljajte soncu in visokim temperaturam. Ne umivajte dudic z dezinfekcijskimi čistili.