Nip First Moments

First Moments ročna prsna črpalka za mleko s stekleničko

60.00 

Več udobja, več mleka, enostavno tudi na poti

 

Udobno se namestite, pri čemer sklanjanje naprej ni potrebno, saj naša mehka masažna blazinica nežno pospeši tok mleka. NIP First Moments ročna prsna črpalka ima malo sestavnih delov, zlahka jo sestavite, enostavno uporabljate in čistite. Je lahka in kompaktna, zato je črpanje preprosto tudi na poti, vse to omogoča All-in-One System.

 

 • Preprosta uporaba na poti
 • Črpanje z mehko masažno blazinico
 • Vključuje stekleničko in cucelj
 • Potovalni pokrov in tesnilni pokrovček

 

100% umetna masa, brez vsebnosti BPA. Steklenice so proizvedene v skladu z EN 14350 in so jih preizkusili neodvisni inštituti.

Šifra: NIP-PC Kategorija:

Opis

S posebno zasnovo omogoča sproščujoč položaj

Prsna črpalka ima edinstveno zasnovo, ki omogoča pretok mleka neposredno iz vaših prsi v stekleničko, tudi kadar sedite vzravnano. Tako lahko med črpanjem sedite udobneje, saj se vam ni treba sklanjati naprej, da bi vaše mleko steklo v stekleničko. Če udobno sedite in ste sproščeni, bo
mleko med črpanjem lažje teklo.

Mehka masažna blazinica nežno spodbuja pretok mleka 2 LEVEL TECHNOLOGY

Naša masažna blazinica ima mehko žametno teksturo, ki poskrbi za topel občutek na koži in tako nežno spodbuja pretok mleka. Blazinica v obliki cvetnih listov posnema dojenčkovo sesanje za nežno spodbujanje sproščanja mleka.

Ker se vsaka ženska počuti drugače, smo razvili ročno prsno črpalko z dvema stopnjama črpalke. Nivo 1 za šibkejšo črpalno moč in za stimulacijo. Stopnja 2 za boljše delovanje črpalke. Z premikanjem bata črpalke lahko hitro in enostavno izberete stopnjo, ki vam ustreza. Točno kako se
vam zdi prav.

Kompaktna in lahka zasnova All-in-One System

Prsna črpalka je majhna in lahka ter omogoča preprosto shranjevanje in prenašanje za diskretno črpanje tudi, ko niste doma.

Malo sestavnih delov in intuitivna zasnova All-in-One System

Malo sestavnih delov in intuitivna zasnova. Omogoča enostavno črpanje mleka za vašega malčka v vsakem trenutku.

Vključuje stekleničko in cucelj za naravni oprijem otroka

Široki cucelj v obliki dojke spodbuja naraven oprijem otroka, ki je podoben oprijemu dojke, in omogoča enostavno kombinacijo dojenja in hranjenja s stekleničko.

NAVODILA UPORABE

1. SPLOŠNO

Materino mleko je najboljša hrana, ki jo lahko dobi dojenček v prvih mesecih življenja. Sestava je popolnoma prilagojena potrebam vašega dojenčka in krepi imunski sistem. Vsaka ženska se počuti drugače. Iz tega razloga ima ročna prsna črpalka NIP First Moments dve različni stopnji učinkovitosti, ki uravnavata moč črpanja in naredita črpanje čim bolj udobno. Ročna črpalka za dojenje je tudi del sistema vse v enem All-in-One System, ki vam  mogoča, da mleko črpate neposredno v plastenko ali posodo za materino mleko. Več informacij o tem najdete v točki 8 “Združljivost”. Prosimo vas, da pred uporabo natančno preberete navodila in jih hranite za kasnejšo uporabo.

2. POMEMBNE OPOMBE PRED UPORABE

Pred prvo uporabo razstavite ročno prsno črpalko NIP na vse posamezne dele. Pred prvo uporabo očistite in razkužite ročno črpalko in pripomočke.

3. OPIS NAPRAVE IN VARNOSTNA NAVODILA

3.1 Predvidena uporaba ročna črpalke za dojenje First Moments se uporablja za črpanje materinega mleka. Uporabljajte samo originalne dodatke iz kolekcije First Moments, saj le tako zagotovite pravilno delovanje črpalke. Vse neuporabljene predmete hranite izven dosega otrok. Ni igrača – obstaja nevarnost, da se zadušijo na posameznih delih.

3.2 Opis
Ročna prsna črpalka First Moments je ročna prsna črpalka z naslednjimi prednostmi:

 • Deluje brez elektrike
 • Enostavno čiščenje, saj je črpalko mogoče popolnoma demontirati
 • Mehka silikonska blazina za prijeten občutek pri črpanju mleka
 • Nabiranje načrpanega materinega mleka

3.3 Simptomi, ki se pojavijo pri boleznih dojk (vnetje, odprte rane) ali nepričakovanih reakcijah uporabite ročno prsno črpalko NIP samo po posvetu s svetovalcem za dojenje, babico ali zdravnikom. Če se materino mleko uporablja za nedonošenčka, upoštevajte navodila zdravnika.

3.4 Higiena

Pri ravnanju z materinim mlekom je potrebna posebna skrb, da se lahko vaš otrok zdravo razvija. Upoštevajte točko 5 “Čiščenje in razkuževanje”. Le skrbno očiščena prsna črpalka doseže svojo popolno sesalno moč. Odstranite telesni nakit, ki ga nosite na prsih (npr. Piercingi) in mastna in
maščobna mazila ter pred uporabo očistite prsni koš s čisto vodo. Prsna črpalka je namenjena samo enemu uporabniku.

3.5 Opombe na steklenici, posode za pitje in materino mleko

Steklenica je v skladu z EN 14350 in so jo preizkusili neodvisni inštituti. V primeru reklamacij pošljite ročno prsno črpalko z embalažo.

3.6 Za varnost in zdravje svojega otroka:

POZOR! Ta izdelek smete uporabljati samo pod nadzorom odraslih.

 • Sesalniki hrane se nikoli ne smejo uporabljati za druge napitke.
 • Dolgotrajno in dolgotrajno sesanje tekočin povzroči propadanje zob.
 • Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane. Če želite ogreti otroško hrano topleje, odstranite obroček za vijake in cev iz steklenice.
 • Pri segrevanju v mikrovalovni pečici je treba biti pozoren. Ogrevano hrano je treba vedno mešati, da se zagotovi enakomerna porazdelitev toplote in preverjena temperatura pred hranjenjem.
 • Napolnjene in zaprte stekleničke s hrano v mikrovalovni pečici ne ogrevajte – nevarnost eksplozije.
 • Dojenje je najboljše za vašega otroka
 • Pred vsako uporabo preverite steklenico. Sesalnik povlecite v vse smeri. Nehajte uporabljati ob prvih znakih poškodbe. Zamenjajte steklenice, poškodovane od znotraj (npr. razpoke ali praske).
 • Redno preverjajte, da sesalna luknja in Anti Colic ventil nista blokirana.
 • Zaradi higienskih in varnostnih razlogov pitje čaja stekleničke ne uporabljajte dlje kot 4-8 tednov.
 • Cuclja za pitje ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi ali toploti in ga ne puščajte v razkužilnih sredstvih (sterilizacijskih sredstvih) dlje kot v določenem času, saj lahko to poškoduje matico.
 • Vse neuporabljene dele hranite izven dosega otrok. Ni igrača – obstaja nevarnost, da se zadušijo na posameznih delih.
 • Ne napolnite steklenice s hrano, ki je prevroča. Pri uporabi gaziranih ali penečih pijač neprepustnost ni zagotovljena.

4. SESTAVA

4.1 Opis posameznih delov (ilustracija s oštevilčenjem na embalaži)
1 pokrovček za higieno 2 blazina za dojko 3 pokrov ohišja 4 ročaj 5 bat 6 valj 7 telo črpalke 8 ventil
9 adapter 10 posoda 11 pokrov 12 vijačni obroč 13 cucelj za pitje 14 pokrov za stekleničko

4.2 Demontaža
Odstranite higienski pokrov (1), prsno blazino (2), pokrov ohišja (3) in ventil (8) s telesa črpalke (7). Nato sprostite ročaj (4), tako da nežno potisnete navzgor iz držala in iz bata (5). Končno lahko valj (6) skupaj z batom (5) odstranite iz telesa (7) črpalke. Izvlecite bat (5) iz valja (6), tako da močno potegnete. Ročno prsno črpalko je treba zdaj razstaviti na vse posamezne dele in jo lahko očistite in razkužite.

4.3 Montaža
Bat (5) v celoti potegnite skozi valj (6) od spodaj. Brez skrbi, v določenih okoliščinah lahko to deluje nekoliko bolj trdo. Bat (5) je pravilno nameščen, ko je široka stran nasproti valju (6). Vstavite cilinder, vključno z batom (5 + 6), na vrh telesa črpalke (7) in pritrdite silikonski rob valja (6) na telo črpalke (7).

4.4 Ravni učinkovitosti 2 LEVEL TECHNOLOGY

Vsaka ženska se počuti drugače. Iz tega razloga ima ročna prsni črpalka NIP First Moments dve različni stopnji učinkovitosti, ki uravnavata moč črpanja in naredita vaše črpanje čim bolj prijetno.

Nivo 1 (zgornji položaj): za šibkejšo moč črpanja in stimulacijo

Nivo 2 (spodnji položaj): za boljše delovanje črpalke

Ročaj (4) zataknite v bat (5) in pritisnite zgornji del ročaja (4) ob telo črpalke (7). Ko zaskoči, se zasliši rahel klik. Pokrov ohišja (3) namestite na telo črpalke (7). Namestite ventil (8) na odprtino na spodnjem delu ročne prsne črpalke. Prsna blazinica (2) se lahko po potrebi pritrdi na sprednji del
telesa črpalke. Prav tako ga lahko odložite brez prsne blazine (2), odvisno od tega, kako se vam zdi bolj udobno. Kadar ga ne uporabljate, pokrov za higieno (1) namestite na ročno prsno črpalko.

5. ČIŠČENJE IN DEZINFEKCIJA

5.1 Pred prvo uporabo

 • Pred prvo uporabo razstavite ročno prsno črpalko, plastenko in dodatke na vse posamezne dele (točka 4 “Demontaža in montaža”) in kuhajte v vodi 5 minut, nato jih odstranite in pustite, da se ohladijo. Ko vrete, vedno poskrbite, da je v loncu dovolj tekočine, da se predmeti ne poškodujejo.

5.2 Po vsaki uporabi in enkrat na dan

 • Po vsaki uporabi ročno črpalko, plastenko in dodatke razstavite na vse posamezne dele (točka 4 “Demontaža in montaža”) in očistite z detergentom.
 • Za čiščenje ne uporabljajte agresivnih čistilnih sredstev ali grobih / trdih krtač / gobic. Za čiščenje ventila (8) ni orodja, kot so npr. ščetke, saj lahko s tem poškodujete ventil.
 • Čiščenje je priporočljivo takoj po črpanju, da se materino mleko ne izsuši in prepreči rast bakterij.
 • Lahko pa v pomivalnem stroju očistite vse dele, razen delov iz silikona (blazina za dojko (2), valj (6), ventil (8) in cucelj za pitje (13)). Majhne dele, kot je bat (5), čistite samo v košu za jedilni pribor ali ročno.
 • Med čiščenjem v pomivalnem stroju lahko ostanki hrane povzročijo razbarvanje materialov in možna je obraba materiala.
 • Če uporabljate ustrezne naprave ali sredstva za dezinfekcijo, upoštevajte navodila proizvajalca, da preprečite poškodbe izdelka.
 • Po čiščenju je treba vse dele razkužiti. Posamezne dele lahko 5 minut vrete v vodi, jih razkužite s pomočjo vaporizerja ali mikrovalovnega vaporizerja (upoštevajte navodila proizvajalca). Ko vrete, vedno poskrbite, da je v loncu dovolj tekočine, da se predmeti ne poškodujejo.
 • Po dezinfekciji pustite, da se posamezni deli temeljito posušijo, preden jih ponovno sestavite.
 • Vse posamezne dele hranite higiensko (očiščene in suhe) ter zaščitene pred svetlobo.

6. UPORABA

6.1 Črpanje materinega mleka

 • Odstranite telesni nakit, ki ga nosite na prsih (npr. piercingi), pa tudi mastna in maščobna mazila ter pred uporabo dojke očistite s čisto vodo.
 • Najprej nastavite stopnjo učinkovitosti (točka 4 “Razstavljanje in montaža” / ravni učinkovitosti).
 • Privijte posodo (10) na črpalko, da se dobro prilega in s črpalke odstranite higienski pokrovček (1).
 • Postavite lijak črpalke na prsi. Prepričajte se, da je bradavica na sredini lijaka. To bo preprečilo, da se bradavica ne boli.
 • Lijak rahlo pritisnite na prsi, da ne bo prišel zrak s strani in ustvaril se je vakuum.
 • Začnite črpati z ročajem (4). Tudi tukaj lahko poleg ravni učinkovitosti na moč črpalke vplivamo s popolnim ali delnim pritiskom na ročico.

POZOR!

 • V posodo samo črpajte dovolj mleka, da se ventil (8) ne dotika mleka v posodi.
 • Če nameravate zamrzniti materino mleko, ne napolnite posode nad 150ml, saj se materino mleko ob zamrzovanju razširi (nevarnost eksplozije!). Dodatne informacije o skladiščenju materinega mleka najdete v točki 7 “Skladiščenje”.
 • Po črpanju postavite črpalko navpično na trdno površino, da ne pade. Materino mleko lahko uhaja, če črpalka pade.
 • Odvijte posodo s črpalke in jo tesno zaprite s priloženim pokrovom.
 • Takoj po črpanju očistite vse dele, kot je opisano v točki 5 “Čiščenje in razkuževanje”.

6.2 Dovajanje načrpanega materinega mleka

 • Odvijte posodo z načrpanim materinim mlekom s črpalke.
 • Vijak (13) za pitje pritrdite na vijačni obroč (12), dokler se ne zaskoči.
 • Privijte obroček z vijaki na steklenico.

7. SKLADIŠČENJE

Materino mleko lahko v posodi ohladimo, zamrznemo, odmrznemo in ogrejemo. Prosimo preberite naslednje informacije o ravnanju z materinim mlekom. Upoštevajte naslednje podatke o ravnanju z materinim mlekom:

crpalka-skladiscenje-mleka

Navodila za odtajanje materinega mleka:

Materino mleko lahko odtajate v hladilniku ali pri sobni temperaturi. Če pustite, da se mleko odtaja pri sobni temperaturi, ga uporabite takoj zatem. Za hitro odtajanje lahko odtajate materino mleko v mlačni vodni kopeli (največ 37 ° C). V tem primeru ga uporabi takoj zatem. POZOR: Materino
mleko se ne sme odtajati v mikrovalovni pečici, sicer bodo dragocene sestavine mleka uničene.

Pomembne informacije:

 • Odmrznjenega, ogretega ali ne dojenega materinega mleka ne zamrzujte znova, temveč ga zavrzite.
 • Da se toplota, materino mleko in mlečna maščoba dobro pomešajo, pred hranjenjem posodo rahlo pretresite.
 • Če v 24 urah večkrat črpate materino mleko, lahko sveže prečiščeno materino mleko vlijemo v že ohlajeno materino mleko. Naj se sveže materino mleko najprej ohladi in ga prelijte skupaj le, če ima enako temperaturo kot ohlajeno materino mleko (hladno na hladnem).
 • Pri prevozu materinega mleka se prepričajte, da se drži hladne verige.
 • Posodo segrejte samo odprto (nevarnost eksplozije)!
 • Za podrobna navodila glede dolgoročne hrambe se pozanimajte pri svoji patronažni, babici, zdravniku ali farmacevtu.

Pravilna temperatura pitja mleka je približno 37 ° C. Če želite otroško hrano segreti, odstranite obroček z vijaki in cuclja iz steklenice. Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane.

8. ZDRUŽLJIVOST All-in-One System

Ročna prsna črpalka NIP First Moments je del sistema All-in-One System. Sistem vse v enem vam omogoča, da materino mleko črpate neposredno v posodo brez adapterja, da ga varno shranite. Če želite dojiti materino mleko, morate samo odstraniti pokrov, segreti materino mleko (točka 7
“Skladiščenje”) in priviti vijačni obroč ter naravno oblikovan cucelj za pitje. Beli adapter (9) je priložen tudi vsaki ročni prsni črpalki. Ta adapter vam omogoča, da črpate neposredno v steklenico s širokim ustjem, če nimate prvega steklenice s širokim vratom.

9. NASVETI ZA ČRPANJE

Če je dojenje za vas novo, bo potrebno nekaj časa in vadbe, da ga boste pravilno izpeljali. Ne obupajte se, če na začetku ne deluje pravilno. Kljub temu je treba biti pozoren na naslednje točke:

Higiena

Pri ravnanju z materinim mlekom je treba posebno pozornost nameniti higieni. Zato očistite dojko s čisto vodo, preden jo izčrpate. Očistite ali razkužite črpalko, kot je opisano v točki 4 “Čiščenje in razkuževanje” in si umijte roke.

Priprava

Vzemite si čas za črpanje. Sedite na mirnem mestu, kjer ste brez motenj, in stojite za pijačo, branjem ali daljinskim upravljalnikom televizije. Poskrbite, da boste udobno sedeli. Z masiranjem ali ogrevanjem prsi, preden jo izčrpate, lahko optimalno pripravite dojko za nadaljnjo proizvodnjo mleka.

Izčrpavanje materinega mleka ima na začetku drugačno sestavo kot po nekaj minutah črpanja. Ko sta obe dojki popolnoma prazni, se reproducira optimalna količina mleka in prepreči vnetje ali kopičenje mleka. Med dojenjem se bliskovit stik z vašim dojenčkom sproži refleks za dajanje
mleka. Pri črpanju ni vedno enostavno. Zato je lahko koristno, če je vaš dojenček blizu vas ali če gledate njegovo sliko. Včasih ideja in veselje do tega, da lahko otroka spet držite v naročju, kmalu pomaga.

Čas črpanja mora biti približno 20 do 30 minut. Da bi maksimalno podprli sproščanje oksitocina, morate izmenično črpati: Najprej dojite obe dojki 7 minut, nato 5 minut in na koncu 3 minute.

Težave

Če imate še vedno težave pri črpanju, jih ne prezrite in se obrnite na svetovalca za dojenje, babico,zdravn ika ali farmacevta.

10. ODPRAVLJANJE TEŽAV

Črpalka ne sesa ali je prešibka

 • Najprej preverite ali je črpalka pravilno sestavljena. Prepričajte se, da je bat (5) popolnoma potegnjen skozi valj (6) in da je valj trdno nameščen na telesu črpalke.
 • Preverite ali je ventil (8) trdno pritrjen na dno telesa črpalke.

Bodite pozorni pri črpanju
Prepričajte se, da dojka popolnoma zapre lijak, tako da zrak ne more vstopiti bočno.
Ne črpa mleka

 • Prepričajte se, da je dojka pravilno sestavljena.
 • Poiščite miren prostor, sprostite se in poskusite znova po nekaj minutah.
 • Če mleka še vedno ne odteka, se obrnite na svetovalca za dojenje, babico, zdravnika ali farmacevta.

11. SHRANJEVANJE, SKLADIŠČENJE

Ročna prsna črpalka First Moments je narejena iz polipropilena (PP) in silikona. Shranite jo v skladu z lokalnimi predpisi.

Za več informacij nas obiščite na spletnem mestu www.firstmoments.nip.family ali www.dudice.si

Proizvajalec: Nürnberg Gummi Babyartikel GmbH, Breitenloher Weg 6, 91166 Georgensgmünd, Nemčija
Uvoznik: IFAA, d.o.o., Trg 12, 3312 Prebold, Slovenija